Logo Dick Sjabbens

Zonnepanelen

Wil je zonnepanelen laten installeren? Zonnepanelen worden steeds goedkoper én zijn een goede investering. Dick Sjabbens helpt je graag bij bij het kopen van zonnepanelen en verzorgt tevens de installatie door onze professionele zonnepanelen installateur.

Voordelen van de aanschaf van zonnepanelen

 • Een duurzame manier om energie op te wekken
 • Dragen bij aan een lagere energierekening
 • Er komt geen CO2 vrij bij het opwekken van energie 
 • Laat de woningwaarde stijgen
 • Je kunt in de meeste gevallen de btw voor installatie en aanschaf terugkrijgen; een mooie korting!
 • Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, kun je deze terug leveren aan het net voor een vergoeding
 • Zonnepanelen hebben een lange levensduur. Dankzij de besparing verdien je de investering van de panelen binnen een paar jaar weer terug

De werking van een zonnepaneel

Een zonnepaneel bestaat uit verschillende lagen die allemaal een belangrijke functie hebben. Van boven naar beneden gekeken, bestaat een zonnepaneel uit de volgende onderdelen:

 1. Een aluminium frame
 2. Een plaat met veiligheidsglas boven en onder
 3. Een plastic beschermlaag om de zonnecellen heen
 4. Raster met dunne metalen strips voor de afvoer van stroom
 5. De zonnecellen

Dankzij de meerdere veiligheidslagen worden de zonnecellen goed beschermd tegen vuil, stof en alle weersomstandigheden. De bescherming zorgt ervoor dat de cellen op deze manier niet beschadigd raken tijdens bijvoorbeeld een hagelbui of flinke portie regen. Met die bescherming kunnen de zonnecellen optimaal zonlicht omzetten in gelijkstroom. Benieuwd welke zonnepanelen voor jou het meest rendabel zijn? Wij leggen het graag uit!

Een besparing in de portemonnee

Een mooie manier om duurzaam energie op te wekken, is door zonnepanelen in gebruik te nemen. Het zonlicht kan met pv-panelen omgezet worden in elektriciteit die in huis kan worden gebruikt. Opgewekte elektriciteit die je niet gebruikt, wordt aan het net geleverd. Dit levert korting op de energienota op en dus een besparing in de portemonnee.