Logo Dick Sjabbens

Infraroodverwarming

Je huis zonder gas verwarmen, is heel goed mogelijk. Zeker nu de energierekening zo gestegen is, is het de moeite waard om over te stappen naar gasloze hoogwaardige infraroodverwarming. Wil je eens van dichtbij ervaren hoe dat aanvoelt? In de winkel hangen verschillende infraroodpanelen die werkend te zien zijn!

Hoe werkt infraroodverwarming?

Infraroodverwarming werkt door elektromagnetische straling te gebruiken om warmte direct over te brengen naar objecten en oppervlakken in een ruimte. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die de lucht verwarmen, stralen infraroodpanelen warmte uit in de vorm van elektromagnetische golven die vergelijkbaar zijn met de straling van de zon. Ga maar eens voor een infrarood paneel staan en je merkt het meteen!
Deze vorm van verwarmen wordt ook wel directe verwarming genoemd en zorgt voor een meer gerichte en efficiënte warmteoverdracht. Deze efficiëntie ontstaat doordat de lucht in de ruimte niet eerst verwarmd hoeft te worden. Er is dus geen sprake van vertraging.
Een ander voordeel van infraroodverwarming is dat het mogelijk is om specifieke gebieden te verwarmen zonder de hele ruimte te hoeven opwarmen. Zo helpen de infraroodpanelen ook nog eens mee aan energiebesparing.

Werking infrarood
Voordelen infraroodverwarming

Voordelen van infraroodverwarming

Infraroodverwarming heeft vele voordelen, al hangen deze wel samen met de specifieke toepassing en de behoeften van de gebruiker. Dit zijn de belangrijkste voordelen van infraroodverwarming:

  • Efficiëntie: Infraroodverwarming verwarmt objecten direct in plaats van de lucht, waardoor er minder energie verloren gaat.
  • Comfortabele warmte: Anders dan bij de traditionele verwarmingssystemen, voelt de warmte van infraroodpanelen aan als de warmte van de zon.
  • Snelle opwarming: Infraroodverwarming heeft geen tijd nodig om de lucht in de ruimte te verwarmen en levert dus bijna direct warmte.
  • Lagere onderhoudskosten: Infraroodverwarmingssystemen vereisen over het algemeen minder onderhoud dan traditionele verwarmingssystemen.
  • Langere levensduur: De levensduur van infraroodverwarmingssystemen is langer dan die van sommige andere verwarmingsopties, omdat er minder slijtage is door bewegende delen.
  • Milieuvriendelijk: Infraroodverwarmingssystemen zijn milieuvriendelijker, vooral als ze worden aangedreven door duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen.
  • Moderne uitvoeringen: bij een infraroodverwarmingssysteem denk je snel aan een roodgloeiende plaat, maar er zijn genoeg uitvoeringen tegenwoordig die opgaan in je interieur.

Welke soorten infraroodverwarming zijn er?

Bij infraroodverwarming denk je al snel aan infraroodpanelen, maar er is meer op de markt dan dat alleen! Er zijn verschillende types infraroodverwarmingssystemen, waaronder ook stralingsbuizen en stralingspanelen. Elk type heeft zijn eigen toepassingen en installatievereisten, maar het basisprincipe van directe warmteoverdracht via infraroodstraling blijft hetzelfde.
Er is een grote variatie aan designs voor verschillende infraroodverwarmingssystemen. Deze toepassingen kun je namelijk voor verschillende doeleinden gebruiken, denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Alleen je badkamer verwarmen
  • Je thuiswerkplek een extra boost geven
  • Je hele huis verwarmen

Wij werken met de infraroodverwarmingssystemen van Wellheat en zijn ook dealer van dit merk. In onze winkel hebben we een aantal voorbeeldopstellingen staan, zodat je de infraroodverwarmingssystemen in werking kunt zien en ervaren hoe heerlijk de warmte aanvoelt.

Wij adviseren je graag bij je aankoop. Zien we je binnenkort?

Soorten infrarood