Verwarming

Heeft u een nieuwe CV-ketel nodig of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van vloerverwarming bij uw thuis? Installatiebedrijf Dick Sjabbens staat voor uw klaar. Voor de aanleg van een centrale- en/of vloerverwarmingsinstallatie of voor het vervangen van uw centrale verwarmingsketel kennen wij de beste oplossingen. Iedere installatie is maatwerk. Wij hebben hiervoor alle benodigde kennis in huis.

Cv-ketel vervangen

Een cv-ketel gaat ongeveer 15 jaar mee, daarom wilt u er zeker van zijn dat deze goed en veilig geïnstalleerd wordt. Welke cv-ketel het meest geschikt is voor uw situatie, hangt van een aantal factoren af. Denk hierbij aan het type woning, bouwjaar, ruimtelijke indeling en watergebruik. Op basis van deze gegevens kunnen wij voor u aan de slag.

Hoe werkt de cv-ketel?

Met het plaatsen of vervangen van centrale verwarming (CV) helpen we u graag. Een centrale verwarming bestaat uit drie onderdelen: een cv-ketel, een verspreidingssysteem en een thermostaat. In de ketel wordt water verwarmd met behulp van gas of elektriciteit. Eenmaal op de juiste temperatuur, wordt het warme water door middel van buizen door de woning gepompt. Dit gebeurt via het verspreidingssysteem, bestaande uit radiatoren of vloerverwarming. Deze zorgen ervoor dat de warmte uitstraalt in de ruimtes. Het systeem is te bedienen met een thermostaat, waar u de gewenste temperatuur kunt instellen. De thermostaat zet de cv-ketel aan het werk totdat de ingestelde temperatuur is bereikt.

Verwarming en warm water combineren

Een centrale verwarming aanleggen is maatwerk. Om te profiteren van het beste rendement is het belangrijk dat u goed kijkt naar wat passend is voor uw situatie. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een combiketel te kiezen bij het aanleggen van centrale verwarming. Naast dat het huis optimaal verwarmd wordt, zorgt een combiketel ook voor warm water uit uw kraan. Daardoor is een losse geiser of boiler niet nodig. Dit bespaart waardevolle ruimte en bovendien is één systeem goedkoper in onderhoud.

Indien het past in uw situatie, is de hr-combiketel of hr-soloketel een optie. De afkorting hr staat voor hoogrendement. Een hr-ketel is gegarandeerd zuiniger met energie. Dit is voordeliger in de energiekosten en ook duurzamer voor het milieu. Wij adviseren u graag over de beste oplossing, neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Vloerverwarming aanleggen

Bij het verwarmen van een woning of bedrijfsruimte kunt u ervoor kiezen om vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. Het voordeel daarvan is dat er geen andere warmtebronnen hoeven te worden geïnstalleerd. Voorwaarde is wel dat de woning of bedrijfsruimte ook is voorzien van dubbelglas en een goede spouw- en vloerisolatie. Mocht een woning niet voldoende geïsoleerd zijn, is het raadzaam om toch radiatoren bij te plaatsen. Op die manier bent u er zeker van dat ruimtes op de gewenste temperatuur worden gebracht. Voor iedere klanten bekijken wij welke oplossing de beste uitkomst biedt. Iedere installatie is maatwerk.

Of het nu gaat om een hoogrendementsketel (hr-ketel) met een warmwatervoorziening of vloerverwarming met aardwarmtesysteem, wij hebben alle benodigde expertise in huis.
Installatiebedrijf Dick Sjabbens staat altijd voor u klaar. Wij hebben de beschikking over een 24-uurs storingsdienst, bezorgservice en een eigen reparatiedienst. Op deze manier blijft uw cv-ketel, geiser, boiler, of kachel in de beste conditie en gaat deze uiteindelijk langer mee.

Benieuwd naar de beste oplossing voor uw huis? Neem nu contact met ons op voor persoonlijk advies.