Logo Dick Sjabbens
Warmtepomp Dick Sjabbens Diever

Warmtepomp

Interesse in de installatie van een warmtepomp? Maar ben je nog niet goed op de hoogte van de mogelijkheden en voordelen? Installatiebedrijf Dick Sjabbens heeft voor jou de antwoorden! We leggen je graag uit hoe een warmtepomp werkt, wat de voordelen zijn en welke soorten er beschikbaar zijn. Onze specialisten staan voor je klaar om jete voorzien van een transparant en deskundig advies.

Wat levert de installatie van een warmtepomp op?

  • Een duurzame manier om warmte te genereren
  • Klaar voor de toekomst dankzij (vrijwel) aardgasloze werking
  • De veel lagere CO2-uitstoot is goed voor het klimaat
  • De waarde van je woning stijgt dankzij een betere indexklasse
  • Een warmtepomp is erg onderhoudsarm

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzame en verantwoorde manier om een woning te verwarmen en te voorzien van warm water. Een warmtepomp is goed voor het klimaat, doordat warmte uit de lucht, bodem of het grondwater wordt gehaald. Het gaat dus niet ten koste van de natuur en het is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel op gas.

De specifieke werking van een warmtepomp is afhankelijk van het type pomp dat geplaatst wordt. Het binnendeel van een warmtepomp is over het algemeen qua opzet vergelijkbaar met een hr-ketel. Hoe het buitendeel van de pomp eruit ziet, hangt af van het type warmtepomp en de warmtebron die gebruikt wordt.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende warmtepompen beschikbaar die allemaal voor een specifieke situatie en werkwijze ontworpen zijn. De vier meest voorkomende soorten warmtepompen zijn:

  • Lucht-lucht warmtepomp
  • Lucht-water warmtepomp
  • Water-water warmtepomp
  • Grond-water warmtepomp

Wij werken veelal met het merk ‘Nibe’. Wil jeweten welke warmtepomp geschikt is om te installeren in jouw woning? Installatiebedrijf Dick Sjabbens helpt je graag bij het zoeken naar een warmtepomp die op jouw behoefte aansluit. Neem contact met ons op of maak een afspraak, dan gaan we samen aan de slag!

Wat zijn de kosten van een warmtepomp?

De investeringskosten van een warmtepomp hangen af van een aantal factoren. Daaronder valt het type pomp dat geïnstalleerd moet worden, maar bijvoorbeeld ook de aanpassingen die nodig zijn om de woning geschikt te maken voor het gebruik van de pomp. Benieuwd of een warmtepomp voor jou rendabel is? Vraag het ons!

Advies op maat

Voorkom torenhoge kosten. Het kiezen en installeren van de juiste warmtepomp is enorm belangrijk. Wanneer er een verkeerde warmtepomp geïnstalleerd wordt, stijgt het verbruik aanzienlijk. In de praktijk betekent dit voornamelijk te hoge energierekeningen. Totaal onnodig! Voorkom deze kosten door een professional te kiezen voor je warmtepomp installatie. Bij Dick Sjabbens kies je voor een gecertificeerde installateur en kun je altijd terecht met al je vragen. Wij geven je advies op maat en nemen je mee in het keuzeproces voor de warmtepomp. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Neem contact op.

Warmtepomp onderhoud

Een duurzaam alternatief voor de reguliere verwarming is een warmtepomp. Een warmtepomp onttrekt warmte uit duurzame energiebronnen, zoals de lucht, de aardbodem of het grondwater. Die warmte kan gebruikt worden voor de opwarming van tapwater of ruimtes in de woning. Wij helpen je graag met het onderhouden van je warmtepomp.