Logo Dick Sjabbens

Centrale verwarming

Heeft je cv-ketel een storing? Dan is Dick Sjabbens de specialist die je kan helpen. Naast het installeren van ketels bieden we ook onderhoud aan. Wanneer je een cv-ketel hebt die op gas (aardgas, butaan of propaan) werkt en de ketel heeft een vermogen van minimaal 20 kW, dan is een controle eens in de twee jaar verplicht. Heb je een cv-ketel die op stookolie of vaste brandstof werkt, dan is een jaarlijkse controle verplicht. Dit geldt voor cv-ketels die op stookolie, met een minimaal vermogen van 20 kW, of cv-ketels die op hout, pellets, steenkool of een andere vaste brandstof werken.

Voordelen van een jaarlijkse inspectie

  • Verlengt levensduur
  • Energiezuinige werking
  • De kans op storingen neemt af
  • Verhoogt de veiligheid

Het onderhoud van je cv-ketel is erg belangrijk voor de veiligheid in huis. Wordt dit niet gedaan, dan heb je kans op kortsluiting. Dit wordt namelijk veroorzaakt door slijtage van onderdelen en een groot gevolg hiervan is, dat er brand kan ontstaan. Daarnaast is er de kans dat koolmonoxide vrijkomt door onvolledige gasverbranding.

Zonder onderhoud kunnen zich storingen voordoen. Zo kan het voorkomen dat de verwarming uitvalt of dat je plots zonder warm water zit. Daar zit je niet op te wachten, vooral niet in de wintermaanden. Wanneer je cv-ketel wordt gecontroleerd door een van onze vakkundige monteurs, dan stelt hij de ketel gelijk energiezuinig af. Dit zal je later merken op de energierekening en in je portemonnee.

Contact

Voor vragen of storingen zijn wij bereikbaar op het telefoonnummer 0521-591994 of via het contactformulier. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 7.30 – 17.00 uur. Daarnaast is onze storingsdienst voor urgente storingen op zon- en feestdagen, ‘s avonds en in het weekend bereikbaar.