Logo Dick Sjabbens

Ventilatie

Ben je op zoek naar advies of hulp bij het plaatsen van een ventilatiesysteem? Dan ben je bij installatiebedrijf Dick Sjabbens op de juiste plek. Ervaren vakmensen staan voor je klaar om een passende oplossing te bieden voor je klus. Bij ons staan kwaliteit en persoonlijke service voorop, daarom ben je verzekerd van perfect resultaat. Pas als jij tevreden bent, zijn wij dat ook!

Waarom is een ventilatiesysteem nodig?

  • Toevoer van zuurstof
  • Afvoer van vocht
  • Afvoer van warmte
  • Afvoer verontreinigde lucht
  • Besparing energiekosten

Het goed ventileren van je woning of bedrijfsruimte is een noodzaak voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Zonder ventilatiesysteem is de luchtstroom binnenshuis niet voldoende, met als gevolg dat er vochtproblemen optreden, schimmelvorming ontstaat en er meer kans is op onaangename geuren en allergieën. Kies daarom voor een erkend centraal ventilatiesysteem.

Welke ventilatiesystemen zijn er?

Een goede ventilatie werkt als volgt. Het systeem voert verse lucht aan via droge ruimtes, zoals de slaapkamer of de woonkamer. De lucht verplaatst zich vervolgens via de gang en hal naar vochtige ruimtes, zoals de keuken of de badkamer. In deze vochtige ruimtes wordt de verontreinigde lucht opgevangen en afgevoerd door het ventilatiesysteem. Op deze manier zorgt het systeem continu voor de aanvoer van verse lucht.

Er bestaan vier soorten centrale ventilatiesystemen, variërend van volledig natuurlijke ventilatie tot mechanische ventilatie. De systemen worden aangeduid met de letters A tot en met D.

  • Systeem A: natuurlijke luchttoevoer en -afvoer
  • Systeem B: mechanische luchttoevoer met natuurlijke luchtafvoer
  • Systeem C: natuurlijke luchttoevoer met mechanische luchtafvoer
  • Systeem D: mechanische luchttoevoer met luchtafvoer, ook wel balansventilatie genoemd. De afgevoerde warme lucht, warmt de koude toegevoegde lucht op. Hiermee wordt energie bespaard.

Optioneel is het plaatsen van decentrale ventilatie. Hiermee is het mogelijk om ruimtes afzonderlijk en doelgericht te ventileren. Er is dan geen doorstroming van lucht tussen diverse kamers. Decentrale ventilatie is een goed alternatief wanneer de energiezuinige opties, systeem C en D, niet kunnen.

Een ventilatiesysteem in je huis of bedrijfspand laten plaatsen? Neem nu contact met ons op voor persoonlijk advies.