Warmtepomp

Werkt de warmtepomp in uw woning niet naar behoren of is hij toe aan onderhoud? Installatiebedrijf Dick Sjabbens heeft de oplossing. Onze geschoolde monteurs zijn gespecialiseerd in warmtepomp reparaties en onderhoud. Neem contact op en krijg eerlijk advies!

Wanneer moet je de warmtepomp onderhouden?

Het is na de aankoop van een warmtepomp erg belangrijk om aandacht te besteden aan onderhoud en service. Een warmtepomp is een investering in de toekomst en daarom is het wenselijk dat u het maximale rendement uit je aankoop te halen. Gelukkig is een warmtepomp relatief mild in onderhoud, zeker de kern van de pomp.

Het afgiftesysteem voor de warmteverspreiding en de bron van de warmtepomp vragen wat meer aandacht. Het is dus belangrijk om bij onderhoudswerkzaamheden naast de waterpomp zelf ook de installatie eromheen te laten checken.

Tip: U kunt ook makkelijk zelf een steentje bijdragen aan een goed onderhoud van uw warmtepomp. Controleer regelmatig de druk in uw CV-installatie en indien nodig bijvullen. Check bij leidingen en koppelingen ook om de zoveel tijd op lekken en kijk of de isolatie rond de leiding niet beschadigd is. Regelmatig nakijken kan corrosie op de leidingen voorkomen.

Voordelen van een jaarlijkse inspectie

  • Verlengt de levensduur van de warmtepomp
  • De kans op storingen neemt af
  • Verhoogt de veiligheid in het dagelijkse gebruik

Maak makkelijk een afspraak

Installateur Dick Sjabbens staat op elke dag van de week klaar om al uw problemen en storingen omtrent uw warmtepomp snel en efficiƫnt op te lossen. Neem snel contact met ons op en we helpen u graag verder!