Logo Dick Sjabbens
Blog over Vaillant warmtepompen

Vaillant warmtepompen: een goede keuze

Warmtepompen dragen bij aan het verduurzamen van onze samenleving. Een warmtepomp is een alternatief voor de cv-ketel, waardoor geen aardgas gebruikt wordt om de verwarming of warm water te reguleren. Door je woning met een warmtepomp te verwarmen kun je je CO2-uitstoot voor verwarming verminderen tot wel 65%! Wij hebben een warmtepomp van Vaillant, één van de toonaangevende leveranciers, in ons assortiment. In deze blog vertellen we je meer over Vaillant warmtepompen. Voordat we ons richten op Vaillant, nemen we je eerst mee in de werking van een warmtepomp en wat de voordelen ervan zijn.

Warmtepompen van Vaillant

Vaillant is aanbieder van verschillende verwarmings- en ventilatie-oplossingen, waaronder warmtepompen. Vaillant is al sinds 1874 actief en werkt altijd met het doel om hoogwaardige producten te leveren, in combinatie met uitstekende service. Klanten van Vaillant worden op die manier voorzien van betrouwbare oplossingen waar zij lang plezier van kunnen hebben. Vaillant heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, waardoor zij continu bezig zijn de productie-, ontwikkelings-, en werkprocessen volgens ecologische waarden in te richten. Door te kiezen voor een Vaillant warmtepomp maak je zo een klimaatbewuste keuze.

Waarom een warmtepomp van Vaillant?

Er zijn verschillende redenen waarom een Vaillant warmtepomp een goede investering is. Een Vaillant warmtepomp voldoet namelijk aan de volgende eisen:

  • Vaillant warmtepompen zijn van hoogwaardige kwaliteit.
  • Warmtepompen zijn al veel langer op de markt. Doordat er al jaren wordt gewerkt aan het verbeteren en doorontwikkelen van warmtepompen is dit een veilige en betrouwbare keuze.
  • Het kiezen van een Vaillant warmtepomp is een duurzame keuze.
  • Ondanks dat de aanschaf van een warmtepomp vraagt om een investering, zullen de maandelijkse kosten een stuk lager liggen dan andere, vergelijkbare verwarmingssystemen.

Hoe werkt een warmtepomp precies?

Een warmtepomp is een innovatief en energiezuinig verwarmingssysteem dat gebruikmaakt van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren, voor zowel verwarming als warm water. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, haalt een warmtepomp warmte uit de omgeving, zoals de lucht, bodem of grondwater. Om dit te kunnen doen verbruikt een warmtepomp wel stroom, maar dit is aanzienlijk minder dan wanneer je kiest voor elektrisch verwarmen zonder warmtepomp.

Een warmtepomp is dus een vervanger voor je cv-ketel. Het is ook mogelijk om een combinatie te hebben, waarin je warmtepomp en cv-ketel samenwerken. Dit wordt een hybride warmtepomp genoemd. In de toekomst is het doel dat alle huishoudens afstappen van het gas, waardoor een warmtepomp een onmisbaar element gaat zijn in elk huishouden.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

  • Energie-efficiëntie. Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals de omgevingslucht, bodem of grondwater, waardoor ze aanzienlijk energiezuiniger zijn dan traditionele verwarmingssystemen die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.
  • Lagere energiekosten. Doordat warmtepompen efficiënter omgaan met energie, kunnen huiseigenaren vaak besparen op hun energierekening. Deze besparing is pas merkbaar op lange termijn, omdat de aanschaf van een warmtepomp vraagt om een investering.
  • Milieuvriendelijk. Aangezien warmtepompen gebruikmaken van duurzame energiebronnen, dragen ze bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en verminderen ze de ecologische impact in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen.
  • Lange levensduur. Goed onderhouden warmtepompsystemen hebben over het algemeen een langere levensduur dan traditionele verwarmingssystemen, wat kan resulteren in minder frequent benodigde vervangingen.
  • Mogelijkheden tot subsidieaanvraag. Het is mogelijk om subsidie te ontvangen voor de aanschaf van een warmtepomp. Dit valt onder de subsidie Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De exacte voorwaarden staan beschreven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De installatie en het onderhoud van een Vaillant warmtepomp

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om een Vaillant warmtepomp aan te schaffen? Wij kunnen je voorzien van gepast advies en helpen je graag met de installatie van een warmtepomp. Heeft de warmtepomp op den duur onderhoud nodig? Ook dan steken wij graag onze handen uit de mouwen.