Logo Dick Sjabbens
Blog over JURA koffiemachines

Altijd lekkere koffie met de koffiemachines van JURA

Een kop koffie is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de dag. Het is een heerlijke caffeine boost om de dag mee te beginnen. Het brengt daarnaast ook mensen samen: even op de koffie gaan is een begrip. Op deze momenten wil je natuurlijk geen slappe bak koffie drinken. Met de koffiemachines van JURA weet je zeker dat elke kop koffie er een is om van te genieten.

Waarom kiezen voor een JURA koffiemachine?

Al sinds 1931 levert het Zwitserse bedrijf JURA koffiemachines met duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel. Het bedrijf zoekt altijd naar mogelijkheden om de koffiemachines te verbeteren zodat deze nóg beter aansluiten op de behoeften van de gebruiker. Met een JURA koffiemachine maak je koffie van hoogwaardige kwaliteit, maar wel op een eenvoudige manier. De koffiemachines zijn voorzien van een display waarop je gemakkelijk selecteert welke koffie je wilt zetten. Afhankelijk van het apparaat dat je hebt, heb je uiteenlopende mogelijkheden om een heerlijke bak koffie te zetten. Kies jij voor een sterke espresso of latte macchiato? Alles kan!

Doordat de JURA koffiemachines zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten, hoef je dus geen barista te zijn om een goede kop koffie op tafel te zetten.

De verschillende JURA koffiemachines

JURA heeft een gevarieerd aanbod aan koffiemachines met bonen, die aansluiten bij verschillende levensstijlen en behoeftes. Zo kun je altijd kiezen voor een koffiemachine die past bij jouw wensen. Heb je niet veel ruimte en wil je daarom een compacte, maar toch krachtige koffiemachine? Dan is de JURA ENA serie wat voor jou. Benieuwd naar de andere series en wanneer ze voor jou geschikt zijn? Lees dan snel verder.

JURA D4 en E4 voor zwarte koffie

Drink je je koffie het liefst zwart? Dan zijn de D4 en E4 modellen van JURA een goede keuze. Dit koffiezetapparaat komt met weinig poespas, waardoor je in een handomdraai de lekkerste espresso, doppio of lungo zet. Deze apparaten lenen zich daardoor ook goed uit als instapmodel. De E4 is daarbij iets duurder dan de D4, dat komt doordat de E-serie is uitgevoerd met een Professional Aroma Grinder. Deze grinder zorgt ervoor dat er meer aroma vrijkomt bij het malen van de koffiebonen.

Drink je je koffie liever niet zwart? Dan zijn de volgende modellen meer geschikt voor jou.

JURA E8, J8 en S8 voor uiteenlopende koffies

Een flat white, cappuccino of latte macchiato: je zet het allemaal met een JURA E8, J8 en S8 koffiemachine. Je kiest gemakkelijk je drankje naar keuze op het touchscreen display, waardoor je even later kunt genieten van een speciale koffie die net zo smaakt als bij het baristacafé om de hoek.

JURA Z10 en GIGA 10 voor luxe

Z10 en GIGA 10 zijn de meest luxe modellen van de JURA koffiemachines. De apparaten liggen in een hogere prijsklasse, maar daar krijg je ook absoluut wat voor terug! Zo is de machine voorzien van een slimme bonenmaler, die zo is ingesteld dat het herkent welke koffie je wil zetten en past daar de maalgraad op aan. Zo haal je altijd het meeste uit je kop koffie. Ook dit apparaat beschikt over een display waarin je gemakkelijk aangeeft welke koffie je wilt zetten.

JURA WE voor op kantoor

Ben je op zoek naar een koffiemachine met bonen voor op kantoor? Dan zit je met de WE-serie van JURA goed. De apparaten in deze serie zijn compleet afgestemd op het kantoorleven, waar niemand tijd heeft om constant het waterreservoir bij te vullen, de bonen aan te vullen en de opvangbak te legen. Daarom zijn deze koffiemachines extra groot, zodat je minder vaak hoeft bij te vullen of te legen. Afhankelijk van welk model je kiest kun je zwarte koffie zetten of zelfs cappuccino’s maken.

JURA koffiezetapparaat schoonmaken

Met een JURA koffiemachine weet je zeker dat je lang kunt genieten van je koffiemachine met bonen. Gemiddeld gaan de apparaten van JURA ongeveer 10 tot 15 jaar mee, mits je de machine regelmatig reinigt. Zo verleng je de levensduur en kun je lang genieten van heerlijke koffie. Je kunt de volgende stappen volgen om je Jura koffiezetapparaat schoon te maken:

  • Ontkalken. Voorkom kalkaanslag door regelmatig te ontkalken. Gebruik een ontkalkingsmiddel van JURA voor optimale resultaten.
  • Vervang regelmatig water in het reservoir en leeg het afvalbakje. Door deze kleine handelingen bij te houden zorg je ervoor dat je koffiemachine zo lang mogelijk in goede staat blijft. Zo voorkom je ook onaangename geuren die kunnen ontstaan wanneer koffieresten te lang blijven liggen.
  • Reinig de zetgroep. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor het maken van je koffie, waardoor deze met enige regelmaat toe is aan een schoonmaakbeurt om koffieresten te verwijderen. Veel koffiemachines van JURA zijn voorzien van een reinigingsprogramma, maar je kunt ook een JURA reinigingstablet gebruiken of een ander mild reinigingsmiddel.
  • Reinig de melkopschuimer. Als je een machine met melkopschuimer hebt, zorg er dan voor dat je deze regelmatig reinigt om de versheid van de melk te behouden. Je kunt de melkopschuimer reinigen via het reinigingsprogramma op jouw JURA koffiemachine.

Door de koffiemachine regelmatig schoon te maken, houd je je JURA koffiemachine zo lang mogelijk in topconditie waardoor je er jaren plezier van zult hebben!

JURA koffiemachine kopen? Bij ons ben je aan het juiste adres

Overweeg je een JURA koffiemachine met bonen aan te schaffen? Kom dan bij ons langs in de winkel. Wij hebben een breed aanbod aan JURA koffiemachines in verschillende modellen, waarvan we zeker weten dat er één aansluit bij jouw behoeften. Weet je nog niet welk model het meest geschikt is om aan jouw wensen te voldoen? Onze experts in de winkel kunnen hierover adviseren. Zo ga je naar huis met een JURA koffiemachine die compleet bij je past.