Logo Dick Sjabbens
Hager thuisbatterij

Ontdek de Hager Home Power Station

Op zoek naar een alles-in-één oplossing voor energieopslag in jouw woning? De Home Power Station van Hager is dan misschien wat voor jou. Deze krachtige energiecentrale voor in huis is de oplossing voor een duurzaam huishouden. We nemen je mee in de werking van deze Home Power Station, voor wie deze opslag geschikt is en wat de voordelen zijn.

Wat is de Hager Home Power Station?

Hager is een internationaal familiebedrijf dat in 1955 is opgericht. Al sinds de start van het bedrijf richten zij zich op het ontwikkelen van technische oplossingen zodat installatieprofessionals nog beter hun werk kunnen uitvoeren. Één van de aangeboden oplossingen is de Home Power Station, een energieopslag voor thuis. Deze opslag biedt een ruime accucapaciteit en voldoende vermogen voor grotere woningen met een jaarverbruik vanaf ongeveer 8000 kWh. Je kunt bijvoorbeeld een ruim aantal zonnepanelen aansluiten op de thuisbatterij. De energie die jij zelf opwekt met zonnepanelen kun je vervolgens inzetten om bijvoorbeeld je elektrische auto op te laden of voor het gebruik van elektrische verwarming. Zo ga je duurzaam om met de energie uit je eigen batterij.

De werking van de Hager Home Power Station

Een van de functionaliteiten van de Home Power Station is het Net Balancing System. Deze unieke functionaliteit zorgt ervoor dat de gevraagde hoeveelheid stroom goed in de gaten wordt gehouden en daarbij de maximale capaciteit nooit wordt overschreden. Hierdoor wordt voorkomen dat de netaansluiting overbelast raakt, bijvoorbeeld in situaties waarin twee elektrische auto’s worden opgeladen. Zo houd je altijd controle over je verbruik.

De voordelen op een rij

Het hebben van een energieopslag thuis brengt verschillende voordelen met zich mee. We hebben hier een aantal voordelen voor je op een rij gezet.

  • Je bent grotendeels onafhankelijk. Je kunt met de Home Power Station tot wel 85% onafhankelijk zijn van het net. Zo haal je het maximale uit de stroom die jij zelf hebt opgewekt.
  • Hoge capaciteit. De Home Power Station van Hager heeft een hoge capaciteit, waardoor het een zeer krachtige energieopslag is voor in huis. Het basissysteem is voorzien van 13 of 19,5 kWh aan accucapaciteit, waardoor dit het gemiddelde dagverbruik aan stroom kan dekken.
  • Voorzien van noodstroom-modus. Valt de netspanning weg? Dan gaat de Home Power Station in de noodstroom-modus, waardoor je alsnog urenlang stroom kunt gebruiken.

Energiemanagement via de app

Om het optimale uit je Hager Home Power Station te halen, kun je ook de bijbehorende app downloaden. Deze app geeft je verschillende inzichten in je energieopslag voor thuis. Laad je je elektrische auto op via de Home Power Station? Dan kun je via de app invloed uitoefenen op het laadproces. Zo houd je complete controle over de stroomtoevoer naar jouw auto.

Dick Sjabbens een van de weinige installateurs in Nederland

Lang niet elk installatiebedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van de Home Power Station van Hager. Wij kunnen met trots zeggen dat wij wél tot een van deze gespecialiseerde installateurs horen. Heb je vragen over de Hager Power Home Station of wil je deze geïnstalleerd hebben in jouw woning? Dan kun je contact met ons opnemen, dan helpen wij je graag verder.