Logo Dick Sjabbens

Duurzame installaties bij Landgoed Oldengaerde

Altijd al eens achter de schermen willen kijken bij de werkzaamheden van Dick-Sjabbens? Dat kan! Melvin neemt u vanaf nu wekelijks mee naar diverse projecten in de video’s op ons nieuwe Youtube-kanaal. We trappen af op Landgoed Oldengaerde, een voormalige havezate in de Drentse plaats Westeinde bij Dwingeloo. Om bezoekers gericht op cultuur, recreatie en toerisme nog meer te laten genieten van het landgoed, wordt het volledig gerestaureerd. Dick-Sjabbens voert de installatiewerkzaamheden op deze mooie locatie uit. In onze nieuwste video komen eigenaar Arend Sjabbens en technisch installateur Dicky Dingsté aan het woord.

Bouwteam Oldengaerde

Arend hoefde niet lang na te denken, toen hem de vraag gesteld werd of installatiebedrijf Dick Sjabbens mee wilde werken aan de restauratie van Landgoed Oldengaerde. Samen met onder andere de opdrachtgever, stichting Het Drentse Landschap, en een bouwteam van Jurriëns gingen ze gelijk aan de slag. De wens voor dit project was helder: het gebouw zo energiezuinig mogelijk maken. ‘Omdat het een monumentaal pand betreft, is deze klus een interessante uitdaging. We liepen in de eerste maanden tegen een aantal dingen aan. Monumentale details en regels zorgden soms voor beperkingen,’ vertelt Arend. ‘Daar hebben we succesvol oplossingen voor bedacht. Het gehele pand is inmiddels gestuct en waar mogelijk goed geïsoleerd. Alle oude installaties zijn vervangen voor nieuwe, duurzame installaties. Bij grote gebouwen zoals dit landgoed, is het van belang om de jaarlijkse stookkosten te verlagen.’

Wandverwarming aanleggen

Innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen zit Installatiebedrijf Dick Sjabbens in de genen. Er wordt graag gewerkt met de nieuwste oplossingen op het gebied van duurzaamheid. ‘Bij Landgoed Oldengaerde hebben we dat gedaan door het aanleggen van wandverwarming, in combinatie met een warmtepompinstallatie’, vertelt Arend. De wandverwarming bestaat uit een buizenstelsel dat gevuld is met warm water. Hierbij is de muur een onzichtbare radiator en wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Dicky vertelt: ‘De elementen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. We zorgen dat alles netjes afgewerkt is en dat stopcontacten zonder problemen geplaatst kunnen worden.’ Wandverwarming zorgt voor warmte en comfort door de hele ruimte, zonder last te hebben van koude plekken.

Bijzonder werk

Voor ons is deze klus bijzonder,’ vertelt Arend. ‘Met name omdat het een monumentaal pand is. Wat ook bijzonder is, is dat het gebouw pas achteraf geïsoleerd wordt. Alles moet dan nog zodanig aangepast worden, dat het aan de huidige eisen voldoet.’ Volgens Arend komt dat helemaal goed. ‘Samen met het hele bouwteam komen we zeker weten tot een goed resultaat.’

Videoserie Youtube

In deze gloednieuwe videoserie gaan we bij allerlei interessante projecten langs voor een kijkje achter de schermen én zie je meer van onze winkel Electroworld. Niets missen? Abonneer je dan op ons Youtube-kanaal of volg onze  voor alle updates.