Logo Dick Sjabbens

5 redenen waarom wij de steelstofzuiger aanbevelen

Je ziet ze steeds vaker; de steelstofzuiger. Daar waar je eerst alleen het merk Dyson had, zijn nu ook merken als AEG, Bosch, Philips en Samsung de markt aan het veroveren met hun steelstofzuigers. Ons hebben ze in ieder geval al veroverd, want wij kunnen niet meer zonder. Maar waarom is zo’n steelstofzuiger nou zo perfect? En wat zijn dan de voordelen van een steelstofzuiger t.o.v. een traditionele sledestofzuiger? Dat leggen we je graag in dit artikel uit!

Nooit meer een te kort snoer

Misschien wel de belangrijkste reden om een steelstofzuiger aan te schaffen is het feit dat ze in negen van de tien keer draadloos zijn. Hierdoor hoeft u nooit meer van stopcontact te wisselen als u grote oppervlaktes moet stofzuigen. Daarnaast hoeft u ook niet meer bang te zijn dat de kabel kapot gaat en u het snoer moet vervangen. Ook is het met een steelstofzuiger veel eenvoudiger om te stofzuigen op lastige plekken waar geen netstroom in de buurt is, bijv. uw auto. 

Comfortabel stofzuigen door lichtgewicht

Nog een prettig voordeel van een steelstofzuiger is dat deze lichter in gewicht is dan de traditionele stofzuiger. Vaak weegt een steelstofzuiger tussen de 3 á 7 kilogram, waardoor u zich gemakkelijk kan verplaatsen. Het klopt dat je een traditionele stofzuiger natuurlijk niet oppakt en in de hand meeneemt, maar je moet hem wel achter je aan slepen. 

Opbergen was nog nooit zo makkelijk

Doordat het slanke design van een steelstofzuiger is deze veel makkelijker op te bergen dan een normale stofzuiger. Een normale stofzuiger neemt daarnaast ook veel meer loze ruimte in beslag door de onhandige slang. Ook worden de meeste steelstofuigers geleverd met een standaard of handig ophangsysteem. Het is zelfs zo dat je de stofzuiger direct kan opladen met de standaard of het ophangsysteem, dus opbergen en opladen tegelijk!

Daarnaast beschikken sommige steelstofzuigers over een parkeerstand. Met de parkeerstand zet u de stofzuiger gemakkelijk aan de kant zonder dat hij om kan vallen. De parkeerstand zorgt er namelijk voor dat de stofzuiger vastklikt en niet meer tegen de muur of een ander voorwerp hoeft te balanceren. Erg handig dus als bijvoorbeeld de deurbel gaat.

Bespaar geld en gedoe

Een ander voordeel van de steelstofzuiger is dat deze geen stofzak heeft. Hierdoor hoeft u dus geen stofzuigerzakken meer te kopen en zo bespaart u dus al gauw 20 euro per aanschaf van een doos stofzuigerzakken. De steelstofzuiger moet natuurlijk wel geleegd worden, maar dit is erg eenvoudig. U hoeft alleen het klepje van het stofreservoir open te maken boven de prullenbak, om vervolgens het vuil eruit te laten vallen. Het stofreservoir moet eens in de zoveel tijd ook volledig schoongemaakt worden, maar dit doet u ook erg eenvoudig in een paar stappen. 

Komt met geïntegreerde kruimeldief en accessoires

De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke reden is dat de meeste steelstofzuigers een geïntegreerde kruimeldief hebben. Hiermee kan je gemakkelijk en snel vuil opzuigen. Daarnaast heb je ook nog een ruime keuze aan extra accessoires, zoals een extra accu, kierenzuigmond of een afstofborstel waarmee je de mogelijkheden van je stofzuiger vergroot. 

 

Ook over op een steelstofzuiger? Kom langs in onze winkel wij helpen en adviseren u graag!
Winkel