Temperatuurregeling per kamer

In je eigen woning wil je er graag warm bijzitten. Maar waarom zou je de slaapkamer verwarmen als je in de woonkamer zit en vice versa? Een installatie voor verwarming per kamer is de oplossing. Dick Sjabbens geeft je graag uitleg over de werking en de mogelijkheden voor jouw woning!

De voordelen van verwarmen per kamer

  • Je bespaart op de energiekosten
  • Iedere ruimte in het huis heeft de eigen gewenste temperatuur
  • De cv-ketel hoeft minder hard water rond te pompen
  • Minder slijtage voor de cv-ketel, wat de levensduur ten goede komt
  • De warmte blijft beter hangen in huis door een betere verdeling

De werking van een verwarming per vertrek

Het verwarmen per kamer, ook wel zoneregeling genoemd, geeft je de mogelijkheid om de temperatuur per ruimte in te stellen. ‘S ochtends wordt je wakker in een warme slaapkamer, douchen doe je in een warme badkamer, overdag is de werkkamer lekker verwarmd en ‘s avonds zit je knus in de woonkamer met een aangename temperatuur.

Dit alles terwijl de ruimtes die je op dat moment niet gebruikt ook niet (of minder) verwarmd worden. Via slimme knoppen die op de radiatoren in huis worden geplaatst, kan de verwarming door het huis geregeld worden. De radiator kan in elke ruimte apart aangestuurd worden, in plaats van centraal in bijvoorbeeld de woonkamer.

Deze draadloze radiatorknoppen sluit je aan op bestaande verwarmingssystemen en kun je vaak ook nog via de smartphone (ook buitenshuis) bedienen. Er zijn ook slimme thermostaten verkrijgbaar die dat werk voor je kunnen doen. Op de thermostaat kun je in zo’n geval timers instellen per knop of kamer, zodat het systeem automatisch weet hoe warm het op elk moment op alle plekken in het huis moet zijn. Benieuwd of zonneregeling mogelijk is in jouw woning? Wij denken graag mee!