Zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen is een forse investering. Wel hebben ze relatief weinig onderhoud nodig. Het vuil wordt vaak automatisch van de zonnepanelen afgespoeld door de regen. Echter is het wel belangrijk om zonnepanelen regelmatig te laten controleren op achtergebleven vuil, zoals bladeren of stof. Zo kunt u eventuele defecten of beschadigingen tijdig opsporen. Installatiebedrijf Dick Sjabbens helpt u er graag bij!

Welke werkzaamheden worden uitgevoerd?

Nadat u contact met ons hebt opgenomen komt er zo snel mogelijk een specialist langs. De monteur voert vervolgens een aantal werkzaamheden uit. De zonnepanelen worden schoongemaakt, vuil en bladeren worden verwijderd en de bedrading en omvormers worden nagekeken. Tot slot voert hij een kwaliteitscheck uit op het installatiemateriaal in verband met oxidatie en stevigheid.

Voordelen van een jaarlijkse inspectie

  • Hoog rendement
  • Hogere opbrengst
  • Verlengt levensduur

Wanneer u de zonnepanelen niet jaarlijks laat controleren, kan het zijn dat uw zonnepanelen 2 tot 3% rendement verliezen. Bovendien verlengt een jaarlijkse inspectie de levensduur van de zonnepanelen. Eventuele defecten of storingen worden sneller opgemerkt en belangrijke onderdelen kunnen tijdig vervangen worden.

Wanneer onderhouden?

De beste tijd om uw zonnepanelen te laten inspecteren is aan het begin van de lente. In de lente en zomer heeft u het hoogste rendement uit de zonnepanelen. Dit zijn namelijk de seizoenen met de meeste zonuren. Het is gunstig de zonnepanelen in deze periode te onderhouden, zodat de zonnepanelen in de lente en zomer optimaal presteren.

Tip: Het is verstandig om met grote regelmaat de opbrengst van zonnepanelen te controleren. Wanneer er een grote terugval in de opbrengst zit, dan is het verstandig om te kijken wat het probleem hiervan is.

Contact

Zijn uw zonnepanelen toe aan een onderhoudsbeurt? Neem contact met ons op en we plannen snel een afspraak in.

Voor vragen of storingen zijn wij bereikbaar op het telefoonnummer 0521-591994 of via het contactformulier. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 7.30 – 17.00 uur. Daarnaast is onze storingsdienst voor urgente storingen op zon- en feestdagen, ‘s avonds en in het weekend bereikbaar.